m e m o r y
about stuffs links home twitter


kawan,kawan,kawan
Tuesday, 10 April 2012 | 01:47 | 1 comments

Hai dan Asssalammualaikum...rindu x kat liana?hahaha dh lame liana x update blog yg berhabuk dan bersawang ni kan.Bukan sebab malas tpi tpi broadband jew xbyar! >.< mak liana sje jew nk seksa Ank dya yg lemah ni...acewah! mane xnye siang malam pagi petang dok menatap skrin laptop jew!! bila dh xbyar broadband tuw....haaa...dh jdik mcam cacing kepanasan ja,xbole nk dok diam!! bole jdik gila woookkk!
okeoke...back to the main entry!!! hari ni liana nk cita psai kwan! kawan,kawan,kawan! mmg pyah btoy klau ade kwan mcm ni,biar xpyah dok kwan! buang msa jea kwan ngan org cam tuw...
(meluahkan perasaan terpendam)

KAWAN SPICIS 1 : digelar sebagai A (pompuan) dya ni budak baru dari planet mana tah!! dlu liana ingt dya ni friendly,biase lah klau tegur2 org kan...tpiiiii... keFRIENDLYan dya tuw menjadi-jadi smpai lupa abeh kwan lama dya.Mentang2 lha dh glamor,org dh ingat nama dya, dya pulak bole lupa kita!! dlu kita ni lha yg  yg dok kenalkan kat dya ngan student2 kat skolah tuw,sekarang ni pulak dya dh xhiraukan kt kita dh! mmg x mengenang jasa sungguh punya kwan! hakkk puuiiihhhh...

KAWAN SPICIS 2 :
 digelar sebagai B (pompuan) dya ni kwan skolah rendah liana. Dlu dya ni OK lha skit tpi skrang ni dya dh menjadi gedik segedikgediknya... mulut dya tuw yg  xbole than tuww ade jea yg nk mgata kat liana ni.
'Hei,you! ko ingt ko tuw perfect sngat eh! dh lha muka cam minah somalia sesat ada hati nk kata kat org'
Liana sedar lha liana ni x secantik,secomey,secun,selawa kau org yg wujud kat dunia ni tpi liana xkta pon yg dye tuw huduh mcm minah somalia sesat yeke? bukan ko ade taip kea tdi? Klau liana dpat thu yg dya kta kat liana gerenti liana kta kat dya blik lgi terok!! Dya kta sekali,liana balas sepuluh kali moo-ha-ha nah hamek ko!

KAWAN SPICIS 3 : digelar sebagai C (pompuan) budak ni liana dh kenal dri umur 4 taon lgik! Kmi skolah rendah bersama dan kebetulan skolah menengah pon skali mmg lha skali xkan dua kali kod~ tpi kelas xsama lha.Liana ni ‘pandai’ skit!! Dulu kmi ni rapat sngat,buad keja skolah sama2,makan sama2,main sama2,pgi skolah sama2….tpi skrang ni dya dh brubah.Klau kat skolah,selisih pon xtengok dh,apatah lgik nk tegur simpang malaikat 44 lha jawabnyeee~ aritu liana ade lha offer coklat berjenama ‘kedai runcit’ pak haji kadir blakang rumah mak ngah liana tuw,tpi dya buad donno jea!!! Mau x geram!! Sedap kod coklat tuw,hingga menjilat ibu-jari-kaki-sblah-kiri abaikan!

KAWAN SPICIS 4 : digelar sebagai D.Dya ni comey orgnye,kaya dan pandai plak tuw,klau boys tgok dya mmg tergugat iman wooookk! Kami kwan since form 1 lgik (taon lepas)…Bila time cikgu tadak jea,ade jew gosip2 yg nk gosipkan!! *habit* satu hari tuw,dya ade msalah ngan abg dya! Dya mintak lha nasihat liana…so liana pon bagi lha pendapat liana….slepas tuw kmi dh xrapat dh mcm dlu,sebab dya dh jumpa kwan yg setaraf ngan dya (waaaa….sedih! <------dipinggirkan) Kebetulan,aritu kmi di gabungkan dlam satu group.Dan time tuw lha baru dya nk bgi respon tntng abg dya tuw…!!
Hoi,cek kak,cita tuw dh lma dh lha! Xpyah cita dh! Dh berzaman bru nk bgi respon...
walawey punya budak 
KAWAN SPICIS 5 : digelar sbgai E tpi sbnarnya S whateve lha (lelaki terspeacial bagi liana).oke taon lepas ,pada bulan oktober kod, liana jatuh cinta ngan keCOMELan dya! Eeeewwww…geli aku dngar! Kmi slalu bertentangan mata taw! Klau liana pegi mna2 mesty ade dya xthu npew?! Jodoh kod~ tpi bila dipikirkan balik liana mmg xsesuai ngan dye sebab dya tuw pendek dri liana nseb badan! Anyway,sejak masuk taon bru ni dya suke sngat kcau liana smpai kwan liana pon pelik!! Dye klau shari xkcau liana xsah! Kkadang dya ni annoying jgak lha.
Tpiii…klau dya muka sedihhhh…peerrrhhhh,bole cair liana kt situ kod~ Honestly,pengakuan nii liana bnyak kali dh mngis sebab dya!! Oke,dh,diam!
Oke lha xnak cita panjang2 klau cita psai lelaki ni 7 hari 7 malam pastu smbung 2 hari lgi pon xhabis….