m e m o r y
about stuffs links home twitter


Alahai Kem
Tuesday, 29 May 2012 | 05:30 | 1 comments


hai dan asssalammualaikum semua...sory lha sbb lama x update blog yg busyuk ni. Bukan sbb malas cuma xrajin jea >.< ahak!  ok,ready2 cita nk start dh! pastikan ada 'popcorn' disisi kanan anda.Teehee       
beberapa minggu lpas,time liana tgah BERGOSIP dngan partner liana dlam class..tibatiba kwan liana dri class sblah pnggil.Dia pun memulakan bicaranya dngan mnanyakan 1 soalan " hoi,hg nk p kem x? " (bahasa kasar) klau di-transelitkan ke bahasa lembut akan berbunyi mcm ni " awakawak,awak nk ikut syapegi kem x? " *eeeuuwww...geli bulu telinga klau liana dngar dia ckap cmtuh! 
Tanpa berfikir panjang liana pon setuju.So liana pon segera buat muka xbersalah kluar dri class yg dh mcm ZOO NEGARA tuh, nthen pegi blik guru~ OMG (OhMenarikGila), teman sehati sejiwa liana pon ada kt situ!! Sejak bila dia kluar class pon liana xtahu! Maybe sbb terlampau khusyuk sngat bergosip kt class tuw kot, smpai xsedar sjak bila dia kluar. Almaklum lah...bergosip tuw bagaikan amalam harian di sekolah!! hehe

Cikgu yg dikenali sbgai Encik Hasmeru bukan Hagimaru taw!! eh,jgn pkir yg liana ni KEJAM plak sbb mmpermainkan nma cikgu,tpi ada peristiwa di sbalik NAMA itu~~


Dipendekkan cita liana dan 4 org lain GENG liana terpilih untuk mngikiuti kem pertahanan awam slama 4hari 3malam!! huahua. Kami pon terkezut sbb esok tuw kami dh kna packing beg dh!! walawei btoy lha...xeady lgik kot~
Keesokan harinya,kami excited gila bak pepatah seperti " cipanzi mendapat ipad ".Time nk p tuw naik van punya lha elok siap radio touch screen lgik tuw, mmg TIP TOP BANG BANG BOOM lha~tpi time balik tuw....perrgghh beza ngan van p tuw! van CABOK!! ok, dh ,diam!
Bila dh smpai tuw mula lha menggedik nk balik "mummy,please take me home tpi sblom tuw kan mummy singgah McD dlu..*buad muka yg xbrapa nk comey!* " Pannngggs...terlekat hi-5 kat pipi ku yg kurang gebu ini,,( ok.Abaikan)

Ramai jgak puakpuak sekolah lain yg ada kt kem tuh~ 187 org kot!! Dri fom 1 smpai fom 5 tpi ada terSESAT sorg fom 6...sungguh P E L I K ! = ="
Actually,mmg nasib dia sbb dia dilantik sbgai PENGHULU dkat kem tuh.
..krik krik..
Ok,kmi dibhagikan kpda 6 platun yg pelbagai kaum,specis dan prangai. WTF (WhatTheFrozen) korg nk tahu x yg PENGHULU tuw msuk grup liana taw! hehe
dh lha putih,tinggi lak tuw...nmpak matang (aura miang melanda )
seriez liana ckap liana xkan lupakan PENGHULU tuw sbb liana ada peristiwa yg memalukan ngan dia. Muehehe.Yg frustnya, first day pun dh kna kawad...warrgghhh!! Bayangkan dua jam kna kawad selama dua hari berturutturut.
Bila dh lma duduk kt sna trasa cm xnk balik plak..sbb liana dpat ramai GENG bru dan BUAHHATI bru..muehehe


Ok,lha liana taw korg dh xlarat nk baca tpi tringin nk baca story liana kan..huhu
liana pon xlarat nk taip bnyak2 bkan malas cuma x rajin jea (xnk mgaku pemalas)



nota-mintak-kaki : series liana,x bole lupakan PENGHULU tuw (aura miang melanda kembali)